Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ryż z porem i szynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
por 1 szt
bulion 1/2 litra
szynka drobiowa 20 dag
parmezan starty
marchewka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ryż z porem i szynką

Pora myjemy i kroimy drobno. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Na patelni na masełku podsmażamy por i marchewkę po kilku minutach wsypujemy ryż i smażymy. Podlewamy bulionem mieszamy i zostawiamy aż ryż wchłonie wodę powtarzamy to kilkakrotnie aż ryż będzie ugotowany. Dodajemy pokrojoną szyneczkę.Mieszamy , dodajemy starty parmezan - mieszamy i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.09.2013 11:11
mniam, mniam
probofka 05.09.2013 10:42
super pomysł na pora
Renata 05.09.2013 10:16
pychotka z tego danka
Agnieszka-87-25 05.09.2013 10:11
smaczne to bardzo
Paolcia 05.09.2013 10:07
smaczny przepis :)
joanna__s 05.09.2013 09:27
Pycha! Świetny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak