Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka kalafiorowa po 6 miesiącu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 duża
pietruszka 1 mała
seler kawałek
ziemniak 1
kalafior 3-4 różyczki
udko z kurczaka 1 szt.
woda ćwierć (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka kalafiorowa po 6 miesiącu

Mięso gotuję do miękkości. W osobnym garnku gotuję warzywa. Gdy wszystko jest miękkie, obieram chude mięso i miksuję wraz z warzywami. By zupka nie była za gęsta dodaję przegotowaną wodę.
Z podanych składników wyszły 3 porcje dla 6-miesięcznego bobasa :).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 06.09.2013 10:40
W gotowych słoiczkach też szybko dodają seler. Trochę na nich się wzoruję, jednak taniej wychodzi jak się samemu ugotuje :)
Konczi 05.09.2013 18:52
fajna zupka, ja uważałam z selerem bo on lubi uczulać za to dodawałam szybciutko zieleninkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak