Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczka pod pierzynką z włoszczyzny

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 4 szt
włoszczyzna 2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna
majonez 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
ser żółty
bulion drobiowy 2 szklanki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczka pod pierzynką z włoszczyzny

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Następnie piersi obsmażamy na maśle z obu stron. Włoszczyznę blanszujemy - odcedzamy i doprawiamy przyprawa uniwersalną. Odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej włoszczyzny dodajemy majonez mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy piersi układamy na nich włoszczyznę i nakładamy plasterek sera zółtego. Podlewamy bulionem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 05.09.2013 21:34
mniam, bardzo dobre
PIOTR11 05.09.2013 13:11
świetne mięsko
jasiek 05.09.2013 09:47
ależ apetyczna pierzynka
Monia 05.09.2013 08:50
No, no, palce lizać :)
usmiech 05.09.2013 07:41
smaczne danie
aginaa 05.09.2013 07:06
az aglodnialam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak