Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z papryką i serem feta

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 15 dag
ser feta 5 dag
pomidor czerwony 1 szt
pomidor żółty 1 szt
marchew 1 szt
papryka 1 szt
oliwki czarne 5-6 szt
szczypiorek siekany 2 łyżki
czosnek 1/2 ząbka
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z papryką i serem feta

Kroki postępowania

1
Ser feta, pomidory i oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Oliwki pokroić na kawałki.
Krok 1 - Kapusta pekińska z papryką i serem feta foto
2
Oliwę wymieszać z musztardą, przyprawą curry i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystkie warzywa połączyć z sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.
Krok 2 - Kapusta pekińska z papryką i serem feta foto
3
Surówkę podawać jako dodatek do wędliny lub mięsa.
Krok 3 - Kapusta pekińska z papryką i serem feta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.09.2013 10:33
bardzo lubię
bogusia19 04.09.2013 12:05
apetycznie wygląda
Adamorek 04.09.2013 10:52
smakowite połączenie
Patriszja
Patriszja 04.09.2013 09:32
smaczne too
dodi 04.09.2013 09:19
smakowicie i kolorowo wyglada
Mniam 04.09.2013 08:10
Lubię takie surówki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak