Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane krążki bakłażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
jajko 1 szt
mąka do panierowania
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane krążki bakłażana

Bakłażana dokładnie umyć i pokroić na plastry. Posolić. Na talerzu rozbić jajko, lekko roztrzepać widelcem. Na drugi talerz wysypać mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Panierować bakłażany najpierw w mące, potem w jajku i w bułce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć bakłażany około 2 minut, aż się zarumienią. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

brioszka 13.10.2013 15:30
bardzo lubię :) ja do panierki czasami dodaję parmezan albo grana padano :)
Pietruszka 16.09.2013 21:16
proste i smaczne
Jadwiga/Jaga85 04.09.2013 12:07
Z cukinii robiłam, z bakłażana nie. Ciekawy pomysł
PIOTR11 04.09.2013 11:13
pomysłowe i fajne
rafał5 04.09.2013 07:31
bardzo pomysłowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak