Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe krążki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 25 dag
migdały 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe krążki

Kroki postępowania

1
Białka z cukrem ucieramy mikserem nad kąpielą wodną. Masa białkowa musi być gęsta.
Krok 1 - Migdałowe krążki foto
2
Migdały w płatkach siekamy jak najdrobniej - można użyć zamiast migdałów orzechy mielone lub wiórka kokosowe. Dodajemy do masy białkowej i delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Migdałowe krążki foto
3
Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki wylewamy na blaszkę kółka z masy. Można to zrobić również za pomocą szprycy bądź rękawa cukierniczego. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st C przez około 12 minut.
Krok 3 - Migdałowe krążki foto
4
Trzeba pamiętać że ciasteczka podczas pieczenia powiększą swoją objętość i pozostawić odpowiednio dużo miejsca pomiędzy ciasteczkami.
To szybki sposób na smaczne ciasteczka.
Smacznego.
Krok 4 - Migdałowe krążki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.09.2013 14:29
pyszne ciasteczka:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak