Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z dodatkiem oliwek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajek 3 sztuki
wędliny 3 plastry
czarnych oliwek 10 sztuk
kapusty pekińskiej 1 sztuka
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
bazylji 1 szczypta
olej do smażenia
ketchup 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z dodatkiem oliwek

Jajka wybić do miseczki i przyprawić solą i pieprzem. Wędlinę pokroić wraz z oliwkami. Kapustę pekińską opłukać i poszatkować(odrobinę). Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Wrzucić kapustę pekińską i zasmażyć. Do masy jajecznej dodać wędline oraz oliwki. Wszystko przelać na patelnie i usmażyć. Po usmażeniu przełożyć na talerz, obsypać bazylją ,oliwkami i polać ketchupem. Ogórki pokroić i dodać jako dodatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.09.2013 10:24
jest na pewno smaczna
PIOTR11 03.09.2013 10:37
ciekawe połączenie
Patriszja
Patriszja 03.09.2013 09:48
bardzo smacznie wyglada
Paolcia 03.09.2013 09:46
bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak