Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorkami i czarnymi oliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidorki 3 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
oliwki czarne 8 sztuk
bagietka 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorkami i czarnymi oliwkami

Bułeczki kroimy na pół i podpiekamy w tosterze lub w piekarniku(ok 5-7 minut w 180C). Pomidorki(moje z działki śliwkowe lecz małe) myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Dymkę obieramy i jasną cześć kroimy w drobne plasterki. Oliwki czarne wyciągamy z zalewy, kroimy w plastry. Na talerz kładziemy bułeczki. Nakładamy pomidorki, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy dymką oraz oliwkami czarnymi. Całość polewamy oliwą z oliwek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 03.09.2013 17:19
Ciekawa przekąska ;) Musi być pyszna ;)
2milutka 03.09.2013 09:26
pyszne jedzonko:)
Marta1986 03.09.2013 09:05
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak