Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka w stylu hiszpańskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka parmeńska 100 gram
ser kozi 100 gram
rucol 50 gram
borówka amerykańska 100 gram
oliwa 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 2 łyżki
bagietka 1 sztuka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka w stylu hiszpańskim

Mieszamy rucolę z borówkami, a następnie układamy na talerzu. Całość polewamy oliwą z oliwek i wytrawnym czerwonym winem.

Kozi ser kroimy na cienkie plasterki. Z szynki i koziego sera robimy roladki. Układamy na talerzu.

Całość oprószamy jeszcze startym na małych oczkach kozim serem.
Do smaku dodajemy czarny pieprz - najlepiej świeżo zielony.

Podajemy z ciepłą bagietką z masłem.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 03.09.2013 07:50
prosta ale jaka elegancka
Lis 02.09.2013 22:17
Prosta a smaczna:)
Monika10 02.09.2013 21:59
smacznie i zdrowo
migotka28 02.09.2013 21:09
fajna sałatka, z borówkami jadłam tylko owocowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak