Przepis i sposób przygotowania na: Mój gulasz po węgiersku z plackami ziemniaczanymi
Kroki postępowania
Placki podawać polane ciepłym sosem z łyżką śmietany.
szynka wieprzowa | 0,5 kg |
cebula | 3 szt |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
suszona włoszczyna | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Ziele angielskie mielone Prymat | 3 szt |
woda | 3 szkl |
mąka | 1 łyżka |
śmietana 18 proc | |
Papryka ostra mielona Prymat | 0,5 łyzeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: