Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie śliwkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z pangi 1 szt
mleko 1 szkl
cebula 1/2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka 3 łyżki
powidło śliwkowe 3 łyżki
woda 6 łyżek
ząbki czosnku 2 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
szczypta cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie śliwkowym

Kroki postępowania

1
Filet z pangi pokroić na 4 części, obłożyć kawałkami cebuli, zalać mlekiem i odstawić do lodówki na 1h.
Krok 1 - Panga w sosie śliwkowym foto
2
Po tym czasie kawałki ryby oprószyć przyprawą do ryb, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Panga w sosie śliwkowym foto
3
Powidło śliwkowe rozmieszać z wodą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, goździki, cynamon oraz gałkę muszkatołową i wszystko razem dusić na małym ogniu, do uzyskania dość gęstego sosu.
Krok 3 - Panga w sosie śliwkowym foto
4
Usmażoną rybę przełożyć do blaszki do zapiekania, zalać przygotowanym sosem. piec w 180 st przez 10 min.
Gotową pangę w sosie śliwkowym podawać z ryżem.
Krok 4 - Panga w sosie śliwkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2014 18:19
Dobra ryba z sosem.
ppaulina 05.09.2013 17:56
pyszna na pewno
JOANNA16 02.09.2013 15:24
ciekawa ta rybka, pewnie i pyszna
Lis 02.09.2013 12:13
Ciekawa jestem jaki smak ma ta rybka... cóż trzeba będzie wypróbować przepis:)
Joannasz3190 02.09.2013 11:08
Ciekawe połączenie :)
Olga_SK 02.09.2013 10:36
Zaskakujące połączenie! Chętnie wypróbuję :)
Kuchenka 02.09.2013 10:08
rewelacyjna rybka :), super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak