Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-paprykowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
papryka czerwona 1 sztuka
ppomidory 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-paprykowa

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. Gotujemy w rosole do miękkości. Paprykę kroimy w kostkę i podduszamy na maśle. Dodajemy do warzyw wraz z pokrojonymi w kostkę pomidorami, posiekaną natką pietruszki. Zupę zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.09.2013 10:09
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak