Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana farszem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
ryż 1 torebka
sos
śmietana 3 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana farszem pieczarkowym

Cukinie przekrawamy na pół, wydrążamy środek. Na tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i doprawiamy do smaku. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy ugotowany oddzielnie w osolonej wodzie ryż. Przygotowanym farszem nadziewamy wcześniej posolone połówki cukinii. Śmietanę mieszamy z przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku i sosem zalewamy cukinię.
Cukinie zapiekamy w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 02.09.2013 20:55
super pomysł
Kasia35 02.09.2013 14:34
ja też mam cukinię więc ją wykorzystam :)
bogusia19 02.09.2013 11:33
fajny pomysł
dodi 02.09.2013 09:36
mam właśnie cukinie więc może wykorzystam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak