Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti aglio, olio e peperoncino - Spaghetti z czosnkiem, oliwą i chili
Spaghetti aglio, olio e peperoncino - spaghetti z czosnkiem, oliwą i chili to:
- Tradycyjne włoskie danie
- Łatwy i prosty przepis
- Nie wymaga wielu składników
- Gotowe w 15 minut
Zastanawiacie się zapewne jak zrobić tradycyjne włoskie spaghetti aglio? Odpowiedć poniżej!
1. Wrzucić spaghetti na wrzącą, osoloną wodę i gotować al dente wg wskazówek na opakowaniu;
2.Czosnek pokroić w cienkie plasterki, papryczkę chili posiekać;
3.Na szeroką patelnie wlać olej, dodać czosnek i chili. na bardzo małym ogniu Doprowadzić do zrumienienia czosnku , nie dopuszczając do jego wrzenia;
4.Na patelnie wrzucić ugotowane spaghetti, wymieszać i „dusić” jeszcze 1 minutę w aromatyzowanym oleju;
5.Wyłożyć na talerze, posypać natką pietruszki i podawać gorące.