Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kornisze

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
koper
Gorczyca biała cała Prymat
chrzan
czosnek 1-2 ząbki
Zalewa:
woda 1 l
sól 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
ocet 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kornisze

Ogórki myjemy, oczyszczamy jeżeli jest to konieczne. Układamy w całości do średniej wielkości słoików. Dodajemy czosnek, gorczycę, chrzan- tylko troszkę- liść laurowy oraz ziele angielskie, koper i pieprz.

ZALEWA: Do garnka wlewamy wodę. Wsypujemy sól, cukier, kwasek cytrynowy i ocet. Gotujemy i studzimy. Wystudzoną wlewamy do słoików i gotujemy jeszcze 5 min. od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 11.02.2014 18:30
bardzo lubię korniszony
okrysia 22.09.2013 15:38
SMACZNE TO!
gusia1000 03.09.2013 21:09
Wg. mnie nazwa powinna brzmieć : korniszony, potocznie ogórki z octem.
AliCe
AliCe 01.09.2013 18:19
Lubię takie
sylwiusia055 01.09.2013 18:03
Kornisze są zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak