Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop miętowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta same listki 150 g
woda 2 szkl.
cukier 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop miętowy

Wodę zagotować z cukrem,włożyć miętę i gotować pod przykryciem 20 minut. Wystudzić,przecedzić przez gazę i rozlać do buteleczek. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 01.09.2013 21:44
Ciekawe, muszę wypróbować.
Lis 01.09.2013 19:30
Orzeźwiający napój:)
Kasia35 01.09.2013 18:24
robiłam taki sok podobnie
Mysiunia 01.09.2013 18:08
myślałam, że ten syrop na jakieś dolegliwości na ból brzucha :) ale rzeczywiście, do drinków też dobry bo na pewno nadaje ciekawy smak
elka72 01.09.2013 15:49
Syrop dodaję do napojów np do drinka,wody z cytryną,herbaty,do deserów i lodów. Jak długo przechowywać?-u mnie stoi w lodówce tak do ok. 2 miesięcy aż go zużyję.Jeżeli chcemy przechować dłużej musimy pasteryzować 10-15 minut buteleczki.
SmacznaPyza 01.09.2013 15:23
ile czasu może stać i do czego go używasz ?
Kolorowa 01.09.2013 15:14
zdjęcie i kompozycja- bardzo ładne !
01.09.2013 14:49
Smaczny i pomysłowy.
01.09.2013 14:47
Smaczny i pomysłowy.
lara 01.09.2013 14:43
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak