Przepis i sposób przygotowania na: Rolada nadziewana musem jabłkowym
Mąkę przesiewamy dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy mikserem na najniższych obrotach lub łyżką. wylewamy tak przygotowane ciasto do blaszki standardowej dużej blaszki wyłożonej papierem pergaminowym i pieczemy około 20 min w temp 180*
Gorący biszkopt po wyjęciu z piekarnika wyłożyć na lekko wilgotną ściereczkę lnianą lub bawełnianą i zrolować,zostawić do ostygnięcia.
Mus: Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzącej wody,
Jabłka obieramy kroimy na plasterki przekładamy do rondla,wsypujemy cukier podlewamy jabłka troszkę wody aby się nie przypaliły i dusimy na wolnym ogniu aż jabłka zaczną się rozpadać ,zestawiamy z ognia ,dodajemy żelatynę mieszamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Biszkopt rozwinąć ,wylać tężejącą już masę jabłeczną ponownie zrolować ciasto.Obwinąć folią i wstawić do lodówki.
Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.