Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg grillowany

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
kolendra 1/3 łyżeczka
sól kamienna
pietruszka zielona 2 gałązka
koperek 2 gałązka
masło 1 1/2 łyżka
papryka czerwona 1 szt.
cukinia 1 szt.
czosnek 2 ząbek
cytrynka 1/2 szt.
bazylia 6 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg grillowany

Kroki postępowania

1
W moździerzu ubijamy pieprz, kolendrę, sól kamienną. Dodajemy świeżą bazylię, czosnek i koper i dalej ubijamy. Na koniec dodajemy masło i wszystko razem mieszamy dokładnie.
Krok 1 - Pstrąg grillowany foto
2
Rybę układamy na folii aluminiowej. Do środka wkładamy masło i dodatkowo gałązkę pietruszki.
Krok 2 - Pstrąg grillowany foto
3
Zawijamy rybę i umieszczamy na grillu wraz z warzywami.
Krok 3 - Pstrąg grillowany foto
4
Grillujemy przez około 30 minut. Sprawdzamy czy ryba upiekła się odpowiednio.

Rybę podajemy z cytryną i grillowanymi warzywami a także z fasolką szparagową :)

Smacznego :)
Krok 4 - Pstrąg grillowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 01.09.2013 23:16
pysznie przyrządzona rybka :) i ta fasolka - wygląda niczym frytki :)
Mniam 01.09.2013 15:28
Smaczna rybka.
IwonaDD 01.09.2013 14:56
palce lizac !!!!
mufinka79 01.09.2013 11:50
wspaniale prezentuje się pstrąg. Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak