Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami i cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 1/2 szklanka
jabłka 1/2 kg
mleko
cukier do smaku
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami i cynamonem

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na mleku z dodatkiem masła i odrobiny cukru.
Ugotowany ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Ryż z jabłkami i cynamonem foto
2
Kroimy na niego jabłka.
Krok 2 - Ryż z jabłkami i cynamonem foto
3
Wierzch jabłek posypujemy cukrem, cukrem wanilinowym i cynamonem. Przykrywamy warstwą ryżu.
Krok 3 - Ryż z jabłkami i cynamonem foto
4
Zapiekamy w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Ryż z jabłkami i cynamonem foto
5
Podajemy. Smacznego!
Krok 5 - Ryż z jabłkami i cynamonem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 01.09.2013 13:06
Smaczne na podwieczorek:)
Aleksandra/Olcia 01.09.2013 11:03
smak dzieciństwa....a na to kwaśna śmeitana
babeczka007 01.09.2013 10:24
Smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak