Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops mięsny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 80 dkg
wołowina gotowana 1/2 kg
udko z kurczaka gotowane
jajko
cebula
smalec 1 łyżka
natka pietruszki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
ser żółty 20 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klops mięsny

Kroki postępowania

1
Wszystkie przygotowane mięsa mielimy maszynką. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko.
Krok 1 - Klops mięsny foto
2
Następnie zarumienioną cebulkę na smalcu, posiekaną pietruszkę, kucharek oraz pieprz.
Krok 2 - Klops mięsny foto
3
Wyrabiamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Ser ścieramy na tarce i dodajemy do masy mięsnej.
Krok 3 - Klops mięsny foto
4
Wyrobione mięso dajemy do blaszki razem z liśćmi i zielem.
Krok 4 - Klops mięsny foto
5
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 50 minut.
Krok 5 - Klops mięsny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.12.2013 16:05
smaczny klopsik
Dorian 04.12.2013 08:15
pyszne jedzonko
alaaa 08.09.2013 22:42
bardzo lubię i często robię
SmacznaPyza 03.09.2013 19:32
rozumiem, ale ciągle zastanawiam się czy takie położenie tych przypraw na wierzchu ma jakiś sens poza ozdobą
Motorek 01.09.2013 11:10
Pyza; jak klops jest upieczony i zimny to ja wyciągam ziele i liście laurowe, dlatego są na wierzchu.
SmacznaPyza 31.08.2013 19:35
czy to ziele na wierzchu jest konieczne ? jakoś nie chciałabym trafić na nie w swojej porcji. Czy bardzo zmieni się smak jeśli pominę kulki i liście ?
Sylwiagr 30.08.2013 20:42
muszę wypróbować
iwi 30.08.2013 19:29
Smaczny i pożywny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak