Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUSLI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 400 g
płatki migdałowe 100 g
słonecznik łuskany 100 g
siemię lniane 50 g
pestki dyni 50 g
orzechy włoskie 100 g
miód 2 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: MUSLI

Wszystkie suche składniki dokładnie ze sobą mieszamy, olej z miodem lekko podgrzewamy aby się połączyło w całość po czym dokładnie mieszamy z suchymi składnikami. Pieczemy w blaszce wyłożonej papierem około 30 - 35 min na złoty kolor czasem mieszając łyżką aby wszędzie był jednolity kolor. w 170 stopniach



Osobiście bardzo lubię taką propozycję musli ponieważ jest o niebo zdrowsza i smaczniejsza od tej ze sklepu, można dowolnie mieszać ulubione składniki. SAMO ZDROWIE :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 30.08.2013 21:57
ciekawe :)
SmacznaPyza 30.08.2013 18:06
trzeba tylko uważać przy pieczeniu bo bardzo łatwo się przypala
cukiereczek 30.08.2013 17:58
domowa mieszanka zdrowych musli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak