Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowa pasta z flądry

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 2 kawałki usmażone
majonez 2 łyżeczki
musztarda 3 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ogórek konserwowy do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowa pasta z flądry

Rybę obrać ze skórki (i panierki, jeśli taka jest. ja użyłam ryby pozostałej z obiadu) oraz dokładnie usunąć ości. Mięso rozdrobnić, najlepiej widelcem.

Dodać 2 łyżeczki majonezu, 3 łyżeczki musztardy, doprawić solą i pieprzem białym do smaku.

Dokładnie wszystko wymieszać na jednolitą pastę. Schłodzić w lodówce przynajmniej pół godziny do przegryzienia się smaków.

Musztardową pastą rybną smarować kromki chleba, ułożyć na wierzchu plasterki ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 17.12.2013 19:38
bardzo smaczna :)
Wafelek2601 03.12.2013 23:38
Świetna pasta do pieczywa
Dorota59 22.09.2013 12:21
bardzo dobra
gosia56 01.09.2013 09:25
lubię pasty na chlebek
Kuchenka 30.08.2013 22:00
chciałabym skosztowac
Sylwiagr 30.08.2013 20:48
uwielbiam takie pasty :)
babeczka007 30.08.2013 16:32
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak