Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 torebka
kukurydza w puszce 1
ogórki kiszone 6
jajko 4
majonez 4 łyżki
sól
pieprz
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, studzimy.
Jaja gotujemy na twardo; obieramy; studzimy.
Tuńczyka odsączamy, wrzucamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i ogórki. Całość doprawiamy do smaku, mieszamy z majonezem.
Dobrze smakuje na pieczywie jako coś w stylu pasty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 30.08.2013 20:54
uwielbiam sałatki, pycha
Luki 30.08.2013 17:25
moja ulubiona
Krzysztof15 30.08.2013 17:16
Ryż ..tuńczyk...Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak