Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg z marynaty

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
czosnek 1 ząbek
cytryna 1 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
fasolka szparagowa 15 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg z marynaty

Robimy marynatę do ryby. Do zimnej wody dodajemy pokrojoną w plasterki cytrynę. Najlepiej obrać cytrynę z skórki. Do marynaty dodajemy pieprz cytrynowy , sól morską i pokrojony w plasterki czosnek. Marynatę mieszamy i wkładamy w nią pstrąga. Ryba w marynacie może leżeć całą noc jak nie ma czasu to kilka godzin. Następnie wyciągamy rybę osuszamy. Do brzuszka kładziemy łyżeczkę masła i plasterki cytryny. Solimy odrobinę rybę i wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Piekarnik ma być nagrzany i nastawiony na 180 stopni. Fasolkę szparagową obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Upieczonego pstrąga podajemy z fasolką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 30.08.2013 18:38
Bardzo ładnie podany !
Sylwia26 30.08.2013 09:50
ale smakołyki :)
Paolcia 30.08.2013 09:24
pycha przepis :)
bogusia19 30.08.2013 09:14
moja ulubiona rybka
dodi 30.08.2013 08:55
przepyszna rybka
SmakolykiJoanny 30.08.2013 08:40
Uwielbiam pieczonego pstrąga narobiłaś mi apetytu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak