Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone drobiowe 1 kg
jaja 2 szt
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyżeczki
majeranek do smaku
tymianek do smaku
oregano do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni (bez tłuszczu). Czosnek obrać i zmiażdżyć. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać do niego surowe jajka, czosnek i cebulę. Następnie dodać natkę pietruszki, majeranek, tymianek, oregano, słodką paprykę w proszku, sól morską i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Małą formę keksową (o wymiarach ok. 11 na 20 cm) wyłożyć folią aluminiową. Następnie do formy wyłożyć masę mięsną i przykryć folią aluminiową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temperaturze 200 °C. W połowie pieczenia, formę z mięsem wyjąć, zdjąć folię aluminiową i wierzch pieczeni posmarować musztardą (folią już nie przykrywać).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 02.09.2013 07:19
aż ślinka leci
elka72 01.09.2013 15:12
Smaczności:)
Bernadeta1 31.08.2013 00:49
taki domowy super
Janina 30.08.2013 14:04
Pyszności;)
paulina2157 30.08.2013 09:31
bardzo lubie takie domowe pasztety
bogusia19 30.08.2013 09:14
apetycznie wyglada
dodi 30.08.2013 08:56
właśnie mam mięsko mielone i chyba wykorzystam Twój przepis. Mniam
SmakolykiJoanny 30.08.2013 08:39
Bardzo ciekawe . Tak myślę aby jej nie upiec i potem na kanapki była by dobra .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak