Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURKI Z PAPRYKĄ (NA ZIMĘ)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 70 dag
woda 1/2 litry
czerwone cebule 2 szt.
kolorowe papryki 3 szt.
szczypta kwasku cytrynowego
składniki na zalewę:
woda 1 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
pieprz 6 źiaren
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KURKI Z PAPRYKĄ (NA ZIMĘ)

Wykonanie:
Kurki dokładnie oczyścić i umyć. Paprykę obrać z nasion, pokroić w paski razem z cebulą. Zagotować ½ l wody z kwaskiem i solą, włożyć kurki i gotować 15 minut. Następnie włożyć papryki i cebule i gotować 5 minut po czym odcedzić. Zagotować 1 ½ l wody z przyprawami, dodać sól, cukier i ocet. Do słoiczków nakładać grzyby z papryką i cebulą- zalać zalewą, zamknąć słoje i pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.09.2013 23:51
wyglądają wyjątkowo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak