Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z suszonymi grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1,5 kg
pieczarek garść suszone
papryka mielona 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do potraw Kucharek
olej 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat mielony
ziele angielskie 3-5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2
cebula utarta
śmietanka 1/2 szkl. słodka
grzyby suszone kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w niezbyt małą kostkę.
Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Oprószyć mąką pszenną i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Gulasz wołowy z suszonymi grzybami foto
2
Dodać zmielone na mączkę suszone grzybki, kucharka, paprykę i kminek. Wymieszać.
Krok 2 - Gulasz wołowy z suszonymi grzybami foto
3
Podlać gorącą wodą, dodać utartą cebulę, dorzucić ziele angielskie i liście laurowe - dusić prawie do miękkości mięsa.
Krok 3 - Gulasz wołowy z suszonymi grzybami foto
4
Pod koniec duszenia podlać całość słodką śmietanką, a kiedy wołowina zupełnie zmięknie, zagęścić zawiesiną z letniej wody i mąki ziemniaczanej.

Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub pieczywem.
Krok 4 - Gulasz wołowy z suszonymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 29.08.2013 15:33
Ale pyszne grzybki ;D
msmors 29.08.2013 14:47
zapowiada się pyszny obiadek
juuusta 29.08.2013 13:30
pycha gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak