Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa Dyniowa z nutką Curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500g
marchewka 1
cebula 1
wywar z kurczaka 1,5 L
śmietanka kremowa
natka pietruszki
grzanki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa Dyniowa z nutką Curry

Dynię obrać z grubej skórki, usunąć pestki, pozostały miąższ pokroić w kostkę. Wraz z 2 łyżkami masła przełożyć do garnka, wlać 2 - 3 łyżki wody i pod przykryciem dusić na niewielkim ogniu, aż dynia się rozgotuje. Gotujemy marchewkę i ziemniaka w około 1,5 L wody. Podsmażoną cebulkę na maśle zmiksować razem z dynią , marchewką i ziemniakiem. Zmiksowane warzywa wlać do wywaru , doprawić solą, pieprzem, imbirem i przyprawą curry. Dodać pokrojoną natkę , zabielić śmietanką i zagotować. Gorącą zupę podawać z grzankami. Pokroić bułkę w drobną kostkę i na niewielkiej ilości oleju podsmażyć ciągle mieszając aż się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 29.08.2013 20:44
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak