Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszona kapusta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 10 kg
ząbki czosnku 20
Liść laurowy suszony Prymat 20
marchewki 5
ziele angielskie
sól 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: kiszona kapusta

Kapustę myjemy i szatkujemy na desce za pomocą ostrego noża. Zasypujemy ją solą i odstawiamy na 12 godzin. Marchewki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy ja do kapusty, mieszamy i odciskamy sok.D o wyparzonych słoików wkładamy po ząbku czosnku, liściu laurowym i ziele angielskie. Napełniamy każdy słoik kapustą do 3/4 wysokości , zalewamy wrzącą wodą i zakręcamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 28.08.2013 15:08
fajna kapucha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak