Ogórki z kurkumą

Ogórki z kurkumą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4 kg
  • woda

    3 szkl
  • cukier

    3 szkl
  • ocet 10 %

    2 szkl
  • kurkuma

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • ziele angielskie

  • czosnek

  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, obrać, wydrążyć środek i pokroić wzdłuż.

Do słoików wkładać, ziele angielskie, czosnek, koper i ogórki.

ZALEWA

Woda, ocet, cukier, kurkuma, sól .

Zagotować zalewę.

Gotową zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki i pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

18.07.2011 11:04
warto zrobić, bo są naprawdę pyszne

Mirka-Ludomila

22.03.2011 09:10
fajne

gusia1000

22.02.2011 00:15
Tylko takie ogórki robić tej jesieni.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat