Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowe z grubą warstwą kruszonki .

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 SZKLANKA
jaja 3
cukier waniliowy 1
olej 100 ml
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
szczypta soli
śliwki węgierki 1 kg
kruszonka
masło 0,5 kostki
cukier 0,5 szklanki
mąka 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowe z grubą warstwą kruszonki .

Jajka utrzyj z cukrami i szczyptą soli , wlej olej , połącz . Dodaj mąkę i proszek do pieczenia , dokładnie wymieszaj . Ciasto wlej na natłuszczoną blachę ułóż pokrojone wypestkowane śliwki . Kruszonka : Składniki utrzyj w palcach , posyp ciasto . Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 170 stopni . Piecz 45 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.08.2013 15:10
Moje ulubione smaki;)
SmakolykiJoanny 28.08.2013 08:21
Lubie takie proste ciacha :)
Renata9 28.08.2013 07:12
smakowite ciacho
Monika-twin 27.08.2013 23:55
sezonowe fajne ciasto
treonina 27.08.2013 23:33
bardzo fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak