Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos truflowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

trufle 5 szt.
wino białe wytrawne 250 ml.
masło 30 g
mąka 30 g
wywar warzywny 250 ml
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos truflowy

Trufle zalewamy wywarem i moczymy. Potem kroimy cienko i gotujemy w winie. Dodajemy masło. Z mąki i wywaru sporządzamy podbitkę i zagęszczamy sos truflowy. Dodajemy sok z cytryny i sól do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 11.08.2013 22:35
pyszny ale drogi
Ela15 28.12.2011 10:27
ciekawy przepis
Kasia77
Kasia77 22.02.2011 10:25
pyszotka
Łucja1 30.12.2010 10:40
drogi ale smaczny!
mamusia1 24.09.2010 19:52
te trufle to chyba tylko kupie w hipermarkecie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak