Marchew z jabłkami po burgundzku

Marchew z jabłkami po burgundzku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    50 dag
  • jabłka

    20 dag
  • masło lub margaryna

    5 dag
  • kieliszek wina

    1 szt
  • skórka pomarańczowa i cytrynowa

  • sól, cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać tłuszcz i poddusić. Przyprawić do smaku solą, cukrem, dodać skórkę pomarańczową i cytrynową, ewentualnie wino.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat