Risotto z pomidorami

Risotto z pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    1 kg
  • ryż

    1/2 kg
  • białe wino

    1 szklanka
  • bulion

    500 ml
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidor

    4 sztuki
  • masło

    4 łyżki
  • majeranej, sól, pieprz

    do smaku
  • natka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekać obie cebule. Jedną z nich zeszklić w rondlu na łyżce masła. Wsypać ryż i smażyć do momentu zeszklenia się ryżu. Całość zalać szklanką białego wina. Dolewając małe porcje bulionu, gotować na małym ogniu pod przykryciem jeszcze przez ok. 20 minut. Na maśle przesmażyć drugą cebulę. Dodać pokrojone grzyby, przyprawić. Pod koniec smażenia dodać pomidory z natką. Połączyć ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

26.12.2011 00:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat