Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 litry
koncentrat pomidorowy 150 gram
śmietana 12% 500 ml
mąka pszenna 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,01 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Biała pomidorowa

Kroki postępowania

1
Wcześniej przygotować rosół, zagotować go.
Krok 1 - Biała pomidorowa foto
2
Do gotującego się rosołu dodać koncentrat pomidorowy, ja dodałam własnej roboty, jeśli takiego nie posiadacie dodajcie około 150 ml gotowego koncentratu. Wymieszać doprowadzić do wrzenia.
Krok 2 - Biała pomidorowa foto
3
Kolejnym krokiem jest odpowiednie zabielenie zupy, do naczynia wlać pół litra śmietany 12%, dodać 2 łyżki mąki i odrobinę zimnej wody, całość dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Przygotowany produkt wlewać do zupy jednocześnie mieszając i gotować na małym ogniu.
Krok 3 - Biała pomidorowa foto
4
Zupę można podawać z makaronem lub ryżem, do smaku można doprawić pieprzem.
Krok 4 - Biała pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marianp20 26.09.2013 08:28
lubię taką pomidorową
Wafelek2601 31.08.2013 21:17
Smaczna zupka
mela25 30.08.2013 20:40
bardzo smaczna zupka
pycia9 28.08.2013 21:42
lubię taką pomidorówkę
SmacznaPyza 26.08.2013 22:28
prawdę mówiąc pierwszy raz widzę żeby ktoś podawał wagę przyprawy dodawanej do smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak