Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Deser Malinowy”

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Torebka budyniu malinowego 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
mleko 1/2 l
cukier puder 6 łyżek
maliny świeże 1 szklanka
płat ciasta francuskiego( lub 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: „Deser Malinowy”

Wykonanie;
Ciasto francuskie włożyć do nagrzanego piekarnika upiec i pokruszyć .Żelatynę zalać odrobiną gorącej wody a miedzy czasie posmarować małą tortownicę Łuszczem i obsypać pokruszonym ciastem francuskim .Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, następnie ostudzić , ubić z cukrem pudrem, rozpuszczoną żelatyną i malinami. Gotową masę przełożyć do tortownicy ozdobić malinami i wstawić do lodówki. Deser można ozdobić bitą śmietaną lub zalać galaretką , można również podwoić produkty .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 21.09.2013 10:08
muszę sam spróbować
Pomocnik 26.08.2013 21:05
fajny deser
Aleksandra/Olcia 26.08.2013 19:23
ale pychotka
Marta1986 26.08.2013 19:20
pyszności pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak