Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
pomidor 1 szt
natka pietruszki 2 łyzki
sól do smaku
pieprz
papryka mielona
mąka
oliwa
ziemniaki
masło
mleko
rosół drobiowy 1 szkl
schab 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować, następnie dodać do nich łyżkę masła i odrobinę mleka.
Dobrze potłuc razem.
Schabowe doprawić do smaku sola i pieprzem, następnie pokroić w paski, obtoczyć lekko w mące i obsmażyć na złoto z obu stron.
Krok 1 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
2
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić w cząstki
Paprykę pokroić w paseczki, cukinie pokroić w kosteczkę
Krok 2 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
3
Zrumienione mięso podlać rosołem, dodać pomidory i dusić chwilkę razem
Krok 3 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
4
Po ok 5 minutach dodać pozostałe warzywka, dusić razem ok 20 min aż mięso będzie miękkie.
Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec dodać natkę pietruszki
Krok 4 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
5
Podawać razem z puree ziemniaczanym

SMACZNEGO!!
Krok 5 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 28.08.2013 14:51
bardzo smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak