Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa galaretka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 op
agrest
biszkopty podłużne 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa galaretka

Galaretkę agrestową rozpuścić w przegotowanej wodzie wg przepisu.
Rozlać do 4 pucharków.
Do każdego pucharka włożyć po jednym biszkopcie.
Odstawić do zastygnięcia.
Druga galaretkę rozpuścić tak jak pierwszą.
Przestudzić i zalać galaretkę agrestową.
Położyć pozostałe biszkopty na krzyż z pierwszymi.
Odstawić do stężenia.
Biszkopty same wchłoną odpowiednią ilość galaretki, dlatego nie należy ich zatapiać w galaretce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.02.2012 09:28
apetyczne
Sarenka 22.02.2011 15:12
Czesto robie takie deserki - pyszne i latwe,
gosia47-47 03.01.2011 16:11
apetyczna
Cbeti 15.11.2010 15:37
Deser jak się patrzy. Dzieciaki będą wniebowzięte.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak