Biszkoptowa galaretka

Biszkoptowa galaretka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka wiśniowa

    1 op
  • agrest

  • biszkopty podłużne

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę agrestową rozpuścić w przegotowanej wodzie wg przepisu.
Rozlać do 4 pucharków.
Do każdego pucharka włożyć po jednym biszkopcie.
Odstawić do zastygnięcia.
Druga galaretkę rozpuścić tak jak pierwszą.
Przestudzić i zalać galaretkę agrestową.
Położyć pozostałe biszkopty na krzyż z pierwszymi.
Odstawić do stężenia.
Biszkopty same wchłoną odpowiednią ilość galaretki, dlatego nie należy ich zatapiać w galaretce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

25.02.2012 09:28
apetyczne

Sarenka

22.02.2011 15:12
Czesto robie takie deserki - pyszne i latwe,

gosia47-47

03.01.2011 16:11
apetyczna

Cbeti

15.11.2010 15:37
Deser jak się patrzy. Dzieciaki będą wniebowzięte.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat