Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka zielona
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej
ryba 6 (czarniak)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

1.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i usmażyć filety. Pod koniec smażenia posolić.
2. Gdy filety ostygną zmielić przez maszynkę do mięsa na małych oczkach.
3. Dodać jajko, 3 łyżki bułki tartej, natkę pietruszki drobno pokrojoną , sól, pieprz cytrynowy i ziołowy do smaku - wymieszać.
4. Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.
5. Zrumienić z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 26.08.2013 13:49
smaczne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak