Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w smietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 500 g
cebula 150 g
gęsta śmietana 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w smietanie

Pomidory umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, umyć i również pokroić.
Posolić i odstawić na kilka minut aby pomidory puściły sok.
Dodać do smaku pieprz i ocet, śmietanę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.02.2012 09:29
smak dzieciństwa
wedith1 01.03.2011 09:03
pomidorki cebula, duuuużo pieprzu i ocet: to jest to :)
ewasylwia 26.09.2010 09:58
Mój mąż lubi takie pomidory tylko bez cebuli w takim połączeniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak