Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z mortadeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 50 dag
ser żółty 10 dag
sól do smaku
bułka tarta pikantna do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z mortadeli

Mortadele kroimy na cienkie plastry ok 1 cm, panierujemy w roztrzepanym i doprawionym solą i pieprzem jajku a później w bułce. Rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron. ser trzemy na tartce i posypujemy kotleciki z podsmażonej strony. chwile smażymy pod przykryciem aby ser ładnie się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak