Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z wędzoną makrelą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
makrela wędzona 1 sztuka
słonecznik łuskany 20 g
por zielona część 1 sztuka
jajko 2 sztuki
ziemniaki gotowane w mundurkach 2 duże
śmietana kwaśna 2 łyżki
ser żółty do posypania
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z wędzoną makrelą

Kroki postępowania

1
Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć ciasto francuskie, potrm połozyc kawałki ryby wędzonej.
Krok 1 - Zapiekanka z wędzoną makrelą foto
2
Posypać słonecznikiem i pokrojonym porem.
Krok 2 - Zapiekanka z wędzoną makrelą foto
3
Zalać sosem przygotowanym z jajek, śmietany i przyprawy do ryb. Potem obłożyć plastrami ziemniaków obranych z łupiny.
Krok 3 - Zapiekanka z wędzoną makrelą foto
4
Na wierzch posypać serem żółtym i zapiec w 180 stopniach przez ok. 30 minut.
Krok 4 - Zapiekanka z wędzoną makrelą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak