Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na herbatnikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2,5 szkl
żółtko jajek 3 szt
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opak
cukier 1 szkl
masło 300 g
wiórki kokosowe 250 g
herbatniki 4 paczki
spirytus do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na herbatnikach

W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.

2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
Na końcu dodać kokos i spirytus.

Na blasze położyć herbatniki.
1-herbatniki
2-masa
3-herbatniki
4-masa
5-herbatniki
6-masa
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Włożyć do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 11.11.2011 15:38
lubię rafaello
Sarenka 02.10.2011 07:39
Takie proste, bo bez pieczenia. Podejrzewam, że jest smaczne :)
Goya 15.09.2011 11:22
fajne
magdalea 22.02.2011 14:46
dzis wyprobuje
gusia1000 21.02.2011 01:36
Eleganckie ciasto.
Henryka2 02.01.2011 20:23
Ostatnio lubie ciasta na herbatnikach. Wypróbuję.
annamariakowalczyk3 21.08.2010 21:41
mniam,warto wypróbować.
usmiech 17.08.2010 17:10
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak