Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3-4 duże
mąka 1 łyżka
śmietana 2-3 łyżki
sól, cukier, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka do obiadu

Marchewke obrać, pokroić w cienkie plasterki (pomogłam sobie szatkownicą). Zalać niewielka ilościa wody, przyprawic sola i cukrem i ugotować do miękkości. Makę rozprowadzić w 1/4 szklanki wody, wlać do marchewki. Podgrzać żeby zgestniało, dodac smietane i dokładnie wymieszać, podgrzać (nie gotowac). Przyprawic sola i pieprzem do smaku. Podawać na ciepło jako jarzynke do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 15.09.2011 07:55
Smaczny dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak