Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała rzodkiew 3 szt - wielkości małej kalarepki
jogurt grecki 2 czubate łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiewkę obrać ze skórki, odciąć końce. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do miski.

Dodać jogurt grecki (można dodać śmietany), sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Wymieszać dokładnie.

Koperek opłukać, osuszyć. Posiekać drobno i dodać do surówki. Jeszcze raz wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 01.09.2013 11:45
na pewno smaczna
Katarzyna59 26.08.2013 08:20
zdrowa i smaczna surówka
fotoviderek 26.08.2013 08:10
A u Ciebie Alex, znowu pyszne witaminki :)
Róża1 25.08.2013 23:25
zdrowa i szybka sałatka:-)
Joannasz3190 25.08.2013 12:18
Pasuje mi do dzisiejszego obiadku :)
Pomocnik 25.08.2013 12:01
super na obiad
idealme 25.08.2013 11:13
bardzo lubię taka surówkę
dodi 25.08.2013 10:45
pyszna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak