Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 500 g
grzyby 2 szklanki
sól, pieprz
olej do smażenia
kapusta kiszona 3/4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i grzybami

Makaron ugotowac w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Przelać zimna wodą, osaczyć. W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać odrobine oleju i usmazyc grzyby. Kapustę osączyć z soku (jesli jest zbyt kwaśna to przepłukac wodą), pokroić dodac do grzybów i wszystko razem smażyć jeszcze ok 5 minut. Podlać niewielką ilościa wody (tak zeby pod koniec duszenie prawie odparowała) i dusic ok. 20-30 minut. W tym czasie przyprawić do smaku przyprawą do bigosu oraz sola i pieprzem. Do kapusty dodać ugotowany wcześniej makaron, dokładnie wymieszać z kapusta, całość podgrzać. Podawać na ciepło jako drugie danie lub ciepłą kolacje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.05.2012 08:32
bardzo dobre
ben-ka 27.05.2012 22:24
jak ja dawno nie jadłam łazanek......
anemon 01.07.2011 10:23
Pyszne łazanki, ja dodaję jeszcze cebulę i troszeczke chudego boczku.
berys18 06.03.2011 12:11
fajny przepis
Mysiunia 09.09.2010 09:32
mm uwielbiam łazanki:) ale u mnie zawsze jeszcze dodaje mieso gotowane i obowoiązkowo cebulke:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak