Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    500 g
  • grzyby

    2 szklanki
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • kapusta kiszona

    3/4 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowac w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Przelać zimna wodą, osaczyć. W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać odrobine oleju i usmazyc grzyby. Kapustę osączyć z soku (jesli jest zbyt kwaśna to przepłukac wodą), pokroić dodac do grzybów i wszystko razem smażyć jeszcze ok 5 minut. Podlać niewielką ilościa wody (tak zeby pod koniec duszenie prawie odparowała) i dusic ok. 20-30 minut. W tym czasie przyprawić do smaku przyprawą do bigosu oraz sola i pieprzem. Do kapusty dodać ugotowany wcześniej makaron, dokładnie wymieszać z kapusta, całość podgrzać. Podawać na ciepło jako drugie danie lub ciepłą kolacje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

28.05.2012 08:32
bardzo dobre

ben-ka

27.05.2012 22:24
jak ja dawno nie jadłam łazanek......

anemon

01.07.2011 10:23
Pyszne łazanki, ja dodaję jeszcze cebulę i troszeczke chudego boczku.

berys18

06.03.2011 12:11
fajny przepis

Mysiunia

09.09.2010 09:32
mm uwielbiam łazanki:) ale u mnie zawsze jeszcze dodaje mieso gotowane i obowoiązkowo cebulke:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat