Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 4 saszetki
żołądki z drobiowe 500 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
sos ostrygowy 1 łyżka
pieprz kolorowy 1/5 łyżeczki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
koperek
oliwa do smażenia
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe z ryżem

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Żołądki dokładnie umyć.
Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
Podsmażyć na rumiano.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków i podsmażyć.
Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
Dodać pokrojony koperek.
W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 18.06.2012 21:04
ja nie lubię :(
ZEWA 30.01.2012 13:49
dzi?ki, ja te? lubi? zo??dki
Ewa104 30.01.2012 13:40
Bardzo lubi? ?o??dki drobiowe.Twoje danie pysznie wygl?da.
romanrafal
romanrafal 16.01.2011 09:24
napewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak