Parówki panierowane

Parówki panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajo

    1 szt
  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    1 szklanka
  • parówki

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek. Jajo roztrzepać. Tartę bułkę wymieszać z przyprawą do gyrosa (ilosc wg. upodobań). Parówki panierować w jajku i bułce i smażyć na złoto ze wszystkich stron na oleju. Podawać z dowolną surówka i/lub frytkami, najlepiej polane ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

24.01.2012 21:28
nigdy nie panierowalam, a pzreciez to proste...zrobie tak

malaczarna23

24.12.2011 08:05
pyszne

anemon

12.11.2011 08:02
Ciekawy pomysł.

Justyna223

01.09.2011 09:41
pysznie wyglądają

eli_555

20.08.2011 22:46
fajny pomysł

PaniMISIOWA

16.08.2011 15:04
świetne! jeszcze takich nie widziałam!

manaika

10.04.2011 15:36
tego jeszcze nie próbowałam

Tomek14

15.02.2011 10:21
pycha!!

mala2021

10.12.2010 15:13
hmmm muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat