Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z kurczakiem i kiełbaską

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gram
woda letnia 1 szklanka
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
Farsz:
pierś z kurczaka ugotowana 300 gram
cebula biała 1 szt
majonez 1 łyżka
rosół z kurczaka 100 ml
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
DODATKOWO:
dowolna kiełbasa 2 laski
natka pietruszki 2 gałązki
olej rzepakowy do smażenia
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z kurczakiem i kiełbaską

Ciasto na pierogi wyrobić ,włożyć do miski i okryć folią spożywczą. Miskę postawić na garnku z gorącą wodą ,wtedy ciasto będzie łatwo się wałkować. Do drugiego garnka wlać wodę do gotowania pierogów i wstawić na ogień.Cebulę posiekać i zeszklić na oleju z przyprawą go grilla. Mięso na farsz zmiksować z cebulą i resztą składników .Doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym. Ciasto cienko rozwałkować ,wyciąć dowolny kształt pierożków i położyć porcje farszu.Dokładnie zlepić pierogi i gotować w osolonym wrzątku przez ok. 5 minut od wypłynięcia. Kiełbasę pokroić w plasterki i usmażyć na oleju. Ugotowane pierogi przełożyć do zrumienionej kiełbaski ,wymieszać i przełożyć na talerz. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.05.2014 10:08
bardzo fajne
pestka 23.02.2014 19:08
z pewnością są bardzo smaczne
Jadwiga/Jaga85 26.12.2013 12:08
Fajny pomysł z tymi pierogami!
Margo1 06.09.2013 12:08
bardzo fajnie wyglądają
artur7 25.08.2013 20:52
alez pyszne
Sroczka 23.08.2013 21:08
Z chęcią zjadłabym takie pierożki.
Sylwiagr 23.08.2013 21:06
jeszcze nigdy nie dodawałam kiełbasy do pierogów:) fajny nowy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak